Go Roughriders!

I torsdags förra veckan var det dags för årets första fotbollsmatch. Vädret var inte precis lockande. Det regnade hela dagen och eftersom det är utomhus så höll jag verkligen tummarna för att det skulle spricka upp. Och det gjorde det! När vi kom fram till arenan var den en liten sjö där utanför! Jag och Jodi var smarta och tog av oss skorna och gick barfota igenom det. Trevligt att sitta och kolla fotboll med blöta skor liksom! Det blev till och med så fint ett tag att jag tog av mig till tshirt... ..Tills det började regna igen! Det höll bara på i ca 15 min och jag hade Jodis regnjacka på mig sen förlorade vi med 1 poäng efter att ha vart i ledningen hela matchen. Jag var sjukt dålig på att ta bilder och lyckades bara (!) få med översvämningarna... Lame!
 
 
 
 

:´(

Jag vet att jag inte har bloggat på över en vecka men det har varit m.y.c.k.e.t att stå i. Förra veckan fick vi riktigt dåliga nyheter och mitt hjärta brister verkligen. Vår yngsta hund, min hund, Zarah var dålig så vi tog henne till veterinären. Det visade sig att hon har cancer och blöder invändigt. Vi trodde inte att hon skulle överleva natten mellan tisdag och onsdag men onsdag morgon var hon pigg som en mört. Idag exakt en vecka senare mår hon fortfarande bra. Vi vet hur vår hund är, hon är hyperaktiv, vill leka hela tiden och är allmänt glad. Så fort vi ser att hon lider så får vi sluta vara själviska. Men nu har vi fått en vecka mer än vi trodde så varje dag är en bonus.
 
Jag vet verkligen inte vad jag ska göra utan henne. Hon är min bästa vän här, gör mig glad varje dag. Livet kommer inte vara detsamma utan henne.
 
 

Busy busy

Den här veckan kommer att vara busy busy! På torsdag är det dags för årets första football game! Då blir det till att klä sig grönt och åka till Regina. Det kommer att bli folkfest!
 
På fredag är det midsommar och som svensk måste man fira midsommar, vart man än är i världen! Så jag ska göra svensk jordgubbstårta, mammas potatissallad och så ska vi grilla. Jag tänkte till och med försöka mig på att göra kransar till håret. Björk är inte det vanligaste trädet här, folk har det på sina tomter och så men de växer inte vilt. Men det borde ju fungera med vilka löv som helst. Man tager vad man haver!
 
På lördagen är det bröllop klockan 13.30 i Moose Jaw. Efter vigseln blir det att åka hem till Jodis föräldrar för Vanessa ska ha sin bridal shower kl 15.00. Så kommer hänga där en stund sen tillbaka till bröllopet för mat och dans. Jodi är nämligen MC på bröllopet tillsammans med en annan tjej. Det betyder att han är master of ceremony, det betyder att man presenterar de som ska hålla tal, pratar emellan talarna och själv håller tal. Jag kommer missa att gå ut med Vanessa efter hennes bridal shower och det är tråkigt men är övertygad om att bröllopet kommer bli asroligt!
 
Mina finisar till hundar. Blir så glad av er varje dag!
 
 
 
 
 
 
 
 

Härliga helg

I helgen åkte vi alla ut till sjön. Vi visste att det skulle vara dåligt väder men vi ville inte stanna i stan. Det är skönt att komma ut dit och ta det lugnt, förhoppningsvis sola och åka båt men nu regnade det. Jag, Kathy och Vanessa spelade kort typ hela lördagen. Jag lärde dem plump och vi satt i jag vet inte hur många timmar. Våra kompisar Jason och Nolan, som båda var med i Thailand, kom ut och de plus Jodi åkte ut och fiskade. När de kom tillbaka åt vi ribbs och satt framför elden och drack och snackade skit. Mycket trevlig helg trots regn!
 
Grabbarna grus med massa gös!
 
 
 
 
 
 

Date night

I slutet på förra veckan tog Jodi med mig till en park som heter Wakamow (hur roligt är inte det namnet?!) I alla fall hade jag ingen aning om att Moose Jaw hade en sån fin park med en liten å som rinner igenom! De har ett ställe där som heter Burger Cabin som kan jämföras med Giddegrillen till storlek men definitivt inte till smaken. Inte mycke som slår Giddegrillen! Vi åt där vid vattnet sen köpte vi mjukglass och strosade runt lite. På sina ställen luktade det träsk men det är för att hela parken blev översvämmad i början på våren på grund av all smältsnö. Flera byggnader blev totalförstörda. Hoppas de kan fixa till det för det är verkligen ett mysigt ställe!
 
När Wakamow park var översvämmad i våras. Huset på bilden är en tvåvåningsbyggnad...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spontantripp

I tisdags förra veckan var det sol och fint väder för första gången på över två veckor. Då passade jag på att ligga ute och sola. Så plötsligt ringer Jodi och säger "du måste komma hit med min generator NU". Men va fen, kunde han inte ha ringt en dag när det regnade?! Jodi jobbar just nu ute på landet med att bygga ett helt nytt hus så det var bara att sätta sig i bilen och åka! Det ligger längre bort än dit vi åker när vi åker ut till sjön men det är samma sjö. Jag har aldrig vart där förut så jag blev väldigt överraskad när jag såg husen där ute. Värsta gräddhyllan!!!
 
När jag kom fram ville Jodi visa mig runt. Jag blev så imponerad att han har gjort allt det där själv. Han säger alltid att han inte är smart och jag säger alltid att man kan vara smart på olika vis. Och herregud fick jag det bekräftat! I alla fall så är det samma planlösning på detta hus som på det hus som Jodi ska bygga åt oss någon gång i framtiden! Det tog mig cirka två timmar att åka dit, lämna generatorn, prata lite och åka hem sen var jag tillbaka i solen!
 
 
De stora lyxiga husen med sjöutsikt (tagna från bilen...)
 
 
 

Regina

I torsdags förra veckan åkte jag och Jodi till Regina. "The city that rhymes with fun" sa Jodi och jag skrattade tills jag fick tårar i ögonen. I alla fall så åkte vil till en kostymaffär, eller vad det nu heter, de tog Jodis alla mått inför det bröllopet han ska vara best man på i augusti. Han kommer att bli snyyyygg! Sen åkte vi till hans kompis Brin's kontor. Brin ska också vara en groomsman på det bröllepet. Han hade köpt massa sexleksaker som de ska fästa på killen som ska gifta sig när de är på hans bachelorparty i slutet på juni. Asroligt! Sedan åkte vi alla tre till Original Joes och åt. De har världens godaste fish tacos! Sen köpte jag ett par nya sandaler :)
 

Drömmar

Förra veckan någon gång så gjorde Jodi världens roligaste grej i sömnen. Han somnar nämligen alltid före mig. Jag hade precis stängt av tvn och vänt mig om då vänder han sig mot mig lägger handen på min rumpa och säger "what's up". Jag höll på att dö! Det var svårt att inte skratta rakt ut men då hade ju stackarn vaknat!
 
Slänger upp en bild på vårt fina äppelträd på det!
 
 
 

Happy happy happy

I fredags fick jag en försenad födelsedagspresent av mina tjejer. Jag blev så glad att jag grät lite. Jodi tyckte så klart att det var skittöntigt men det betydde så mycket så det var klart värt några tårar! Jag fick två halsband (har redan använt det ena två gånger), svenskt lösgodis och Marabou choklad!
 
Vill att ni ska veta att jag saknar er massor tjejer! Jag har det bra här men livet är inte detsamma utan er!
 

RSS 2.0