Saskatchewan weather

Förra måndagen snöade det och nu sitter vi ute och dricker öl! Vårvärmen är verkligen här men imorgon åker hag till Vegas! Så vi hörs när jag kommer tillbaka :) 
 
 

Spagetti Squash

Jag har hört talas om det tidigare men jag trodde att man behövde en speciell maskin för det och att man bara la vanlig squash i den och att det sen blev spagetti. Men tydligen finns det en speciell squash som när man tillagar den blir som spagetti (snarare ser ut som spagetti). I alla fall så var jag ju tvungen att prova detta!
 
Till vänster: Så här ser en spagetti squash ut! Till höger: skär den i två halvor och rensa ut alla frön.
 
Här är alla frön och allt sånt bortrensat och jag har saltat och pepprat den. Den ska vara i ungnen till man kan trycka i fruktköttet med tummen och det är lite mjukt. Man måste låta den vila ett tag innan man kan "göra spagettin".
 
När man låtit sqashen kyla ett tag tar man en gaffel och "drar" i köttet. Strukturen på fruktköttet gör att det blir som spagetti. Bilden över är det färdiga resultatet, bara att salta och peppra! Jag åt med vanlig köttförsås, det var supergott!

Ensam hemma

Förra söndagen åkte Jodi till Usa för att sedan på måndagen flyga till Las Vegas. Så jag var ensam hemma söndag till torsdag. Det var... skönare än jag trodde! Haha! Jag hade Jodis truck så jag hade en del frihet förra veckan!
 
I torsdags fyllde Jodis pappa Randy 58 år och han morfar Pete fyllde 88 år. Så vi hade ett litet födelsedagskalas hemma där och jag stod för tårtan! Försökte mig på Evas chokladtårta och den blev en succé! Senare på kvällen tog jag och Vanessa en sväng till Boston Pizza där det var en del folk men Jodi kom och hämtade oss inte alltför sent.
 
I fredags åkte jag och Jodi och mötte upp Vanessa, Joe och Randy på Original Joe´s. Det är en bar/restaurang som har väldigt god mat faktiskt! Jag åt fish tacos som är to die for! Både Jodi och Joe var helt slutkörda efter veckan i Vegas och skakade av bakisfrossa! På lördag är det min tur!
 
Randy och Pete blåser ut ljusen och tårtan i genomskärning. Den var supergod!
 
Jag skrattar varje gång jag ser den här bilden! Kathy försöker ta en bild på oss men det blev misslyckat 4/4 gånger!
 
 

Kärt barn har många namn

Tänkte skriva ett inlägg om våra hundar. Två gigantiska schäfrar, en hane och en hona. De är utomhushundar så de sover och äter i garaget och så fort vi är hemma så är de ute i trädgården. De är inte "gå ut och gå" hundar riktigt. Jag försöker ibland och det går bra med gamlingen för han går inte så fort men att gå med henne är som att träna styrketräning. Hon drar och drar och vill bara gå rakt fram utan att nosa på omgivningen eller någonting.
 
Rowdy Rowdster Bobbie Stinky Sinks-alot Smelly Fatty Grouchy Doggie
Han är 10 år gammal och har en typisk schäfer-adel-skada. Han har problem med höften och har svårt att gå, ganska skruttig emellanåt och jag har sagt till Jodi 100 gånger att vi måste ta honom till vetrinären snart. Eftersom han har ont så är han ganska grinig och har humörsvängningar. Helt plötsligt kan han börja morra och eftersom han är en stor hund så låter han ganska läskig faktiskt! Ännu en anledning att ta honom till vetrinären...
 
Zarah Zar Zarbear Zar-pie Bobbie Cutie Doggie
Min lilla sötnos, hon är 8 år gammal. Pigg som en mört springer hon runt varje dag. Hon har ingen höft eller armbågsskada och jag tror att hon kan bli riktigt gammal för att vara en så pass stor hund om hon inte dör av brustet hjärta när Rowdy försvinner. Oavsett så vill jag ta in henne och göra henne till en inomhushund när Rowdy är borta. Hon skulle passa som det för hon är supersocial. Viftar alltid på svansen och är allmänt söt!
 
När vi pratar om hundarna så är Zarah min hund och Rowdy Jodis hund. Helt okej för mig!
 
                                 Zarah                                                                  Rowdy
 

Bröllop och födelsedagsfest

I lördags var hela familjen Rossler på bröllopsfest. Det var Jodis kompis Drew och hans fina Amanda som gifte sig i Mexiko i januari som nu hade sin fest. Jag och Jodan var en aning sena så vi missade maten... Men Joe (Vanessas kille) flörtade sig in hos en utav servitriserna och sa att om det gick bra så ville han ha en tallrik med lite av allt. Jag fick TVÅ överfulla tallrikar! En med grönsaker, pastasallad och kalla saker. Den andra med kött, potatis, sås och varma grönsaker. Jag åt så jag blev mätt men det syntes inte ens på tallriken! Jodi kom och åt upp resten!
 
Vi hade hur kul som helst på festen. Men samtidigt som bröllopet höll på så hade vår kompis Merkel sin födelsedagsfest på krogen som ligger intill bröllopslokalen. Så vi smög över dit snackade med massa människor och tog en drink och hängde där, sen smög vi tillbaka! Vi stannade till bröllopet var slut och sen gick vi över till Merkie igen. Vi hade en skitbra kväll!
 
 
Lokalen där bröllopsfesten var ligger i ett ställe som heter Heritage Inn. De håller fester till bröllop i princip varje helg. Det är där som Vanessa och Joes fest kommer att vara! Till höger är jag med bruden, en utav brudtärnorna och en snubbe som jag inte alls har en aning om vem det är!
 
 
Bröllopsparet och deras första dans! Så fina! Och så jag och Jodan, uppklädda och glada i hatten!
 
 
När vi gick över till Merkels födelsedagsfest träffade jag Megan och Nolan. De var med i Thailand när jag och Sofija träffade gänget för första gången!
 
 

SNÖÖÖ

Åhh jag är så himla less på den jäkla snön! Det snöade i söndags och det snöade igår! Jag hörde dessutom att det ska komma mer snö nu i helgen.. Förra veckan hade vi jätte fint väder, sol, blå himmel óch det var rätt varmt också.
 
 
Så här såg det ut utanför vårt hus igår vid lunchtid. När det snöade som mest! Och för er som undrar; japp det är min truck som står där! Haha den behöver en jump start så har inte kört den än!
 
 
Jag lånade några bilder av en tjej som pendlar mellan Moose Jaw och Regina varje dag. Det har inte snöat mer en 1 dm men eftersom det är heeelt platt ute på vischan så blåser det ganska mycket. Det betyder att det blåser upp snö på motorvägarna och det blir underkylt, slaskigt, halt. I Kanada eller åtminstonde i Saskatchewan är det inte lag på vinterdäck, de har något som de kallar "year around" däck men när det är så illa på motorvägarna som det är nu hjälper det inte. Lägg märke till att det inte är en enda truck som ligger i diket. Det är mycket säkrare att köra med en truck. De är större, de har bättre däck (grövre) och risken att de fastnar i snömodd är inte lika stor som med en bil.
 
Jag hoppas att det blir varmare snart så det kan bli vår! Är sjukt trött på det här nu :(
 

Shopping

Tänkte visa det jag shoppade när vi var i Regina. Jag letade mest efter saker till huset (ungkarlslyan) men hittade även lite kläder. Båda blusarna var på rea så fick dem för 15 dollar (cirka 100 kr) så det var jag ju helt klart värd! Höhö!
 
 
Äntligen hittade jag mina blåa jeans! Ser fram emot att det blir lite "vårigare" ute så jag kan börja använda dem! Har redan använt den blåa skjortan, sjukt snygg!
 
 
Jättesöt puderrosa skjorta och en asball döskalle halsduk :)
 
                 
 
En liten förvaringsmöbel till badrummet. Jodi hade inte tillräckligt med rum för allt mitt smink, nagellack, hårfön, plattång mm
 
    
 
Tre små korgar som jag ställde på hyllan i hallen. Har proppat i alla halsdukar, mössor och vantar som JAG hade med mig, med andra ord måste fixa några fler för att Jodis grejer ska få plats!

Story of my life

Eftersom jag ligger lite efter med bloggandet så uppdaterar jag lite oftare nu för att försöka få med allting!
 
Förra veckan fick jag faktiskt en hel del praktiska (och tråkiga) ärenden gjorda. Jag har öppnat ett kanadensiskt bankkonto och fått ett bankomatkort, som för övrigt fortfarande är tomt! Jag och Jodi skaffade oss dessutom en massa vuxenpoäng då vi öppnade ett gemensamt sparkonto. Vi ska bland annat spara till en ny säng, en lång resa och kanske så småningom bröllop.
 
Vi har även kollat upp hur det fungerar med körkort för mig och tyvärr så har Kanada och Sverige inget utbyte vad gäller det så jag måste ta körkort här. Jag måste först göra ett teoriprov, sedan måste jag tillbringa sex timmar (vid olika tillfällen) tillsammans med en körlärare. Efter dessa sex timmar, om körläraren tycker att man kör bra, så ska man göra körprovet. Jag kan ärligt säga att detta ger mig en hel del ångest men måste sätta igång snart.
 
I torsdags förra veckan kom Jodis syster Vanessa och hämtade mig så åkte vi till Regina. Vi åkte direkt hem till hennes kompis Natty. (Det var hos henne jag sov en natt när motorvägarna var stängda när jag först kom till Kanada.) Vi åkte till ett mall och shoppade lite sen åt vi på en restaurang. De hade en bra deal på en pint av sangria som jag såklart var tvungen att köpa!
 
Efter middagen åkte vi hem och bytte om vi drack en varsin drink och sen tog vi en taxi till en bar. Det är en bar där man kan beställa in vattanpipa. När vi kom dit hade gänget som vi skulle träffa redan två vattenpipor på bordet. Det var en trevlig kväll! 
 
Vi sov över hemma hon Natty och på fredagen fortsatte vi att shoppa. Inte så mycket kläder för min del mer saker till huset. Ungkarlslyan som jag bor i ska omvandlas!! På eftermiddagen vi höra inte så bra nyheter. Det hade snöat över natten och motorvägen var i dåligt skick. Story of my life det varkade som vi var tvungna att stanna över natten. Men skam den som ger sig! Vi gav oss på ett försök att köra hem. Såg typ fyra bilar i diket, en truck hade vält helt på sidan och vi såg människor klättra ur den. Vi körde ungefär 50 km/h hela vägen hem! så det tog sin lilla tid men hem kom vi!
Mer nykter till vänter än till höger kan vi väl konstatera!

Påsk och födelsedagskalas

Glad påsk! (En vecka senare)

Förra helgen bar det Påsk och det firades hemma hos the Rosslers. På skärtorsdagen kom Kathys vän Denise på besök. Hon bor i BC men kommer härifrån ursprungligen. Hon ska dessutom följa med till Vegas! Vi åt middag och drack lite öl (jag håller mig borta från kaloribomben öl dock) På långfredagen var jag och Kathy på walmart i typ tre timmar! Haha på kvällen åt vi middag och Jodis kompis Jared kom över. Det är han som ska gifta sig i sommar då Jodi är best man.

På lördagen var Jodi ute på sjön hela dagen och på kvällen åkte han till Regina för att se Volbeat. Så jag och Kathy färgade ägg och sen åt jag middag själv med mina svärföräldrar. Tur jag har att det är så avslappnat!

Senare fick jag skjuts av Randy hem till Cally som fyllde år. Jag var lite nervös att åka dit utan Jodi men jag hade jätte kul! Verkligen sköna tjejer och grabbar. Vi fick skjuts ner på stan till ett ställe som heter the Park. Träffade Jodi där och massor av våra vänner. Det var kul men jag mådde som jag förtjänade dagen efter kan jag säga! Vi skulle äta påskbrunch kl elva men vi kom en aning försent. Typ eftermiddagsbrunch! Vi napade lite och sen åkte vi ut på isen och mötte upp med Jordan och Merissa. Det var med dem som vi åkte med till Minneapolis förra sommaren. Helt enkelt en superbra helg!!

 


RSS 2.0